Wednesday, July 09, 2008

A venezuelai zöldpalack kék

Bejegyzés a Chromatopelma cyaneopubescens előhelyéről és az életmódjáról

Photobucket

>> a bejegyzés elérhetősége itt<<

6 comments:

Anonymous said...

Hallo Fince

Lényegretörő, velős, informativ téma amely valszeg egy-két téves elméletet megcáfolva, az "igazi élőhelyére teszi" ezt a szép pókot - a talajra.
Siller E-mail-re küldtem még vmit mert a tiedet nem tudom.

Peter

T-boy said...

Sziasztok! Ismét valami ami reméljük mindenki számára tanulságos lesz. Bár azért vannak "menthetetlen" esetek...
Nekem szeméky szerint tetszett a "bejegyzés". Ahogy Raptor is írta minden benne van ami kell.

Üdv: T-boy

Anonymous said...

Hallo Fince,

Hozzátenném hogy az idézett szöveg nem a forditást tartalmazza sokkal inkább az általam fogalmazott összefoglalót a problémával kapcsolatban amelyre az adott cikk utal.
Itt szeretném még mejegyezni, hogy az 1998-ban P. Klaas által megfigyelt példányok mind lesoványodott alultáplált állapotban voltak.
A környéken ebben az idöszakban rendkivüli szárazság uralkodott amely- egy másik szakvélemény szerint- a látszolagos semiarboreális életmodhoz vezethetett.
Mivel az emlitett egyedek a folyadékhiány pótlása céljábol a növényeken(lecsapodott pára,harmat stb..) keresték a nedvességet.

Peter

Zoltán said...

Üdv!

Fince! Egy ötlet/javaslat: ha van kedved, időd stb. írhatnál néha egyes genusokról is bejegyzést, egyfajta "genusbemutató"-kat. Engem nagyon érdekelne. Sajnos a neten eddig ilyesmit csak elvétve találtam. Van néhány oldal, ahol vannak ilyenek (pl. baboonspiders.de), viszont nem sok, és ráadásul a fent említett oldalon meg csak óvilágiakkal foglalkozik.

(Ps.: ha a google-s (gmail-os) felhasználói névvel postolok, akkor névnek "zolee"-t ír. Nem tudja valaki, hogy a nevet honnan szedi? Mert én a gmailos regisztrációmnál sehol nem adtam meg névnek ezt.)

Anonymous said...

Hallo Zolee,

Azert ir csak ovilägiakrol mert Timo Raab egy specialistäja az afrikai madärpokoknak.

Fince said...

Köszönöm a kiegészítést!

Elég sok állandóan ismételgetett / érdeklődés középpontjában levő téma van még tervbe véve, ami kidolgozásra vár (eléggé időigényes dolog a blogosdi).

Természetesen nem vetem el az ötletet. Lehet, hogy a jövőben sort kerítek a hobbiban gyakrabban tartott madárpókgénuszok bemutatására is.