Wednesday, June 04, 2008

A Gyilkos madárpók

Bejegyzés az Acanthoscurria gomesianáról

Photobucket

>> a bejegyzés elérhetősége itt<<

5 comments:

Anonymous said...

Haha, nemrég rákérdeztem erre a fajra egy külföldi fórumon. Persze nem helyesen írtam le a faj ma már nem használatos nevét, mert az említett könyvből vettem (mellesleg később, a T. blondi utáni bekezdésnél helyesen van leírva). Mellesleg a könyv keletkezésénél már réges rég nem P. pheopygus néven futott. Örülök, hogy végre fény derült eme mítosz titkára is.

Fince said...

Úgy van minden, ahogy írod. Korábban leírtam két fórumon is nagyjából mindezt amit itt, de gondoltam nem árt egy összeszedett bejegyzéssel megszakítani időről időre az "áramkört", amikor a legenda újból felbukkan.

Karl Csaba said...

Helló! Jó hogy ide is le írtad ezt,legalább a köv lehet-e halálos madárpók marás, kérdésnél tudok linket küldeni a kérdezőnek:-). Egyébként erről a fajról az is terjeng hogy a veszélyessége miatt már ki is irtották az élőhelyéről:-D:-D.

Anonymous said...

Szia Fince, engem ez a csípőkarmos kép érdekelne.. milyen eljárással készült?lehet ilyet csináltatni vhol? ha jól emlékszem már egyszer leírtad, talán dnfs-en, de fogalmam sincs már hogy hol.
Mellesleg már igazán szükség volt egy ilyen cikkre, vidéki városokban gyakran tapasztaltam ezt a halálos ez meg ez meg ez a faj dolgot,elsősorban fiatalabbak körében,és meglepő módon véleményük elég szilárd volt, csak azért mert xy akinek xxx pókja van és volt már kokonja is, ezt mondta-.-, és mint tudjuk a legnagyobb baromságok terjednek a leggyorsabban.
üdv,
Yareus

Fince said...

Sziasztok!

Igen ez ilyen Jolly Joker pók. Nemcsakhogy kiírtották, de ezmellett még az egyik legnagyobb madárpók is. Ha valahol hiányérzet van és be kellene helyettesíteni valamivel, pont megfelelő alany a gomesiana. Egy tök közönséges madárpók, átlagos kinézettel (kép), testmérettel és átlagos méreganyaggal.

A csípőkarom esetében az eljárás eléggé költséges, mivel az ügyeskezű ismerősöm speckó orvosi fémet használt hozzá. Igen régen beszéltünk már a dologról, de úgyrémlik, mintha akkor kb. 10.000HUF körül említette egy hasonló darab elkészítésének költségét.

Itt volt róla szó legutóbb:

http://arachnida.loginform.hu/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=181