Saturday, April 11, 2009

Vö-Sko-Ca

Ez egy kissé elvont poszt. Amennyiben a húsvéttól ittas vagy úgy csak nézegesd a képeket.

Amennyiben sietsz ittasodni, ugyancsak. Ha tudod mi az a börze és onnan csattogtál ide, akkoris.

Ha megveszed a könyvet (nem bizonyisten, hanem már ki is fizetted) esetleg tudsz a sorok között olvasni, nem vagy éppen agy-ékszíj-szaljtó állapotban, illetve tudod hogy hogyan hívják a japán focicsapatot és hogy ez hogyan kapcsolódik ide, és ugyanazt a Bödőcs paródiát hallgattad amit én (Fince te már elkezdheted olvasni) úgy élvezd ki a poszt minden karakterét/pixelét.

Aza WoScoCa csakhogy a WSC-től elkülönülhessen :D

Hát igen végre valahára a skorpiósok is magukra találtak. Hiszen míg a pókászoknak (teszem hozzá EGYEDÜLÁLLÓ módon) ott van a WSC, az álskorpiósoknak ott van Harwey 2009, aki ott van ugye a kisebb pókszabásúak katalógusával a

Rovarpókosoknak/Ambly-Uropygi, / Csuklyáspókosoknak is (hogy a többit ne mondjam). A Kaszásosoknak nemrégiben jött ugye ki a KÖNYV.

Az 7atkászok közismerten lusták, atkakatalógus jó ideig nem is lesz :D Online pláne nem. Nah de hát ne fecséreljünk sok időt mindenféle kontárra, favágóra, frisshúsra vagy kétliterttakaró elvisnapszemüveges makkoscipős kiöregedett báli bohócra, de indián jánosra se (magyar indiana jones) aki nem csakhogy a lényeget nem karcolja, mert keveri a dolgokat. De olyanra sem vesztegetnék sok időt akik még az imitálást is rosszul csinálják. 

Bár tudom, hogy a szakirodalmakat pláne a skorpiósakat (dőlttel szó szerinti idézetek)

1. Ki kell érdemelni... Nagy szavak, és talán pökhendinek tünnek, pedig nem azok. Egyszerüen meg akarok bizonyosodni arról, nem TI vagytok ama malacok, melyek elé a gyöngyöt szokás szórni... (Bocsi, ez van, ha vki hosszú évekig egyedül kûzd az infókért.)

Hálistennek a második tétel 2. Az infó többsége nincs így összegezve! már nem igaz :D, hiszen Kovárik mester ide tette nekünk :D

Szóval a fennti feladatot: Azaz elkezdve mondjuk az 59-es alapoktól, hozzá kell idomítani az azóta leírt fajokat...

Mivel ez Ez nem egyszerû, és nem is hobbiszintû munka. Szerencsére Megoldható, és hálistennek nem kellett arra várni, hogy oldjátok meg Ti, ha akarjátok!
Ehhez szükség van persze a szakirodalomra...
Bár a

3. A rendelkezésre álló szakirodalom túlnyomó többsége, csak fénymásolat formában van meg, ami ugyan scannelhetõ, viszont így közzétéve már jogtalan!  Én ezen blogposzt írója szándékoltan violációzom a másolásvédelem ellen. Íme következzen egy kis pixelorgia…

Szerencsére ezek egy pdf-ből másolódtak ki, így nekem ez nem több ezerbe került az évek során, így nem mondom, hogy eszemben nincs ukmukfukk felcsapni a netre.

Mert felcsapom én e, csak hogy lássátok szümtükkel, mily szép munka ez.

 

Untitled-1

 

8

Mint látható, ismertető, skorpiócsaládhatározó, és ki tudja még mi várja a borsosnak is mondható 80 ajrós, azaz 24000HUF-os vételárat kicsengető skorpuszosokat. Most ki lehetne számolni hány Acathoscurria geniculatát lehet érte kapni (kb ennyit vagy kicsit többet), de ha az ember fia (vagy lánya mert a pókozás/skoreszozás úgy tűnik nemcsak a gothoknál, de emoéknál is divat lett – mondjuk érthető… LOL) ezt beszerzi, garantáltan nem lesz szüksége többé porra a tejbe. Persze Kovárik megítélése is mondjuk úgy alsóbb körökben megosztott. Nehezen lehet neki ugyanis megbocsátani, hogy maradi nézeteivel (típusvizsgálat, fajon belüli morfológiai variáció) felboríccsa a jó kis bejáratot kereskedelmi neveket (melyek egyértelmű felsőbbrendűségéről mindenki meggyőződött). Megáltalkodottságában néha olyan messzire elmegy, hogy szinonimizál szigeti (nem diáksziget nyugi) izolációsan ottlévő minimum alfaj státuszú állatokat. Hát nem is tudom. Még jó hogy a partjelző megvárja a nemjövőket. (skorpiológus társadalom kvalifikált tagjainak reakcióját) 

Bár talán előbb utóbb kidugják a fejüket a fűből, merthogy van mostanmár magyar skorpiófórum is (majd ha Mimulus elárulja hogy azt a szép képet hogyan lopom le akkor belinkelem ide azt is…). És ha nem hagyják nagyon magukat, illetve a fejüket a porba dugna akkor még lehet is ebből valami.

 16 

Untitled-2

Untitled-3

 Untitled-4

Untitled-5

A végére hagytam, hogy ugye azért Magyarországon is időről időre felbukkanik egy egy skorpió. Ezt egyelőre Cocodeo fogja össze (bízom benne, hogy ésszerű merge leszen majd Mimulus-szal), akivel készítettem egy rövid beszélgetős beszélgetést. Majd olvasható lesz ha nem leszek lusta.

No comments: