Friday, April 24, 2009

Gubbához guba, subbához egy nagy adag nyugtató :D

természetesen a Subba blogról van szó (mondjuk igazuk van, én irtam sok internetes szarról most bosszúból ők meg pókokról…), mindenki csak saját felelősségre nézegesse meg a dolgot. Mondjuk lehet hogy csak engem idegesít ha a témához hülyék fikázzák a dolgot, de egy récens blognak sok fikát kell termelni hogy legyen “értéke”.

Aki jobban érdekel a dolog googlezza a “happy face spiders”-t

Néhány link kezdésnek: link1, link2, link3,

Íme a teljes sor, ugye itt már kevesebb a heppifész, de sebaj. Más kérdés hogy kajával változik a szín, illetve az öröklése überbonyesz… és hogy majd 8 éves a sztori. A lényeg hogy a valami kűfődi lapka felkapta oszt Subba-zsazsanémber kiszúrta.

A lényeg megvan média felkapta szerencsére nem szaladott messzire vele.

Ugyan ezt a mondatot sikerült lefordítani,

"It may be that this spider has developed these variations to take advantage of this, in the moment the predator is deciding if it is food it may have the chance to escape.”

“elképzelhető, hogy a pók ezeket a színvariációkat azért fejlesztette ki, hogy időt nyerjen, és azalatt a pár pillanat alatt, míg a predátor eldönti, hogy ennivaló e vagy sem, esélye van elmenekülni” de a másikat már nem…

"I don't think the smiling face is enough to put off a bird though, but it would be nice to think so. Not all happy-face spiders have such striking markings, and some are nearly all orange or all blue.

“nem gondolom, hogy a mosolygós arc elég lenne egy madár átveréséhez, de jó lenne ezt hinni. Nem mindegyik mosolygósarc-póknak van ilyen mintázata és szinte mindegyik narancssárga vagy kék.”

Összegezném az egyik kommentelőt szó szerint idézve: “Marmint a pok segge ez, nem a feje. Viszont eleg ego hogy ilyen van subban

Statlerfaktor –0 hogy a matekosokhoz vágjuk a labdát.

zero

émen.

No comments: