Wednesday, June 11, 2008

A Cyriopagopus mondakör

Minden ami ide tartozik: Cyriopagopus sp. "blue", Lampropelma violaceopes, Cyriopagopus thorelli, Cyriopagopus schioedtei, Cyriopagopus sp, "Sulawesi", Lampropelma sp. "Borneo black", Lampropelma sp. "orange fringed"



>> a bejegyzés elérhetősége itt<<

8 comments:

Anonymous said...

Remek cikk, várható hasonló jellegű más genusokkal kapcsolatban is?
Yareus

Scream said...

Tényleg nagyon jó blog bejegyzés. Ismét okosabbak lettünk. :)

Anonymous said...

Szia!
Jólösszeszedett poszt lett, grat.
Annyival egészíteném ki, hogy az általad C. sp "Sulawesi" néven emlegetett pókot (külföldön) C. sp "Sulawesi Black" illetve "Sulawesi Grey Velvet" néven is árúsították.

Üdv:Kapor

Anonymous said...

Jahh, egyébként szerintem ezek a "rare asian arborelasok" :)nem olyan extrém szépek mint mondjuk a "blue", ennek ellenére horribilis öszegeket kérnek el értük. Nem igazán értem h miért, de evvan sajna :(
Ittis a kereskedelem, meg a mesterségesen fenntarott árak....

Anonymous said...

nahh szorri a 3.. posztért is, csak előbb nem irtam alá.. Kapor vala, és voltam :D

Fince said...

Más génuszokról mostanában nem nagyon tervezek írni, mivel vagy akkora a rendetlenség, hogy azt senki ki nem bogozza (pl. Avicularia), vagypedig egyáltalán nincsenek a figyelem középpontjában. A Grammostola mollicoma témáról lehetne, de félek, hogy ott a bejegyzés végére több lenne e kérdés, mint a válasz. Ha esetleg valamelyik génuszt elkezdik rendberakni, arról azért megpróbálok hírt adni.

A Cyriopagopus sp. "Sulawesi" elnevezést használtam, mert a publikáció is így jelent meg a field tripről. Persze kereskedője válogatja, hogy milyen fantázianévvel próbálja elsózni még nagyobb pénzért. Jelenleg ott tarta dolog, hogy a pókica lehet, hogy a Phormingochilus génuszhoz tartozik...meglásjuk.

Jah drága, de amíg lóxar van, veréb is. Ezeknél a fajoknál a kereslet és a kínálat e pillanatban ennél az árszintnél tud találkozni. Pl. a "felfedezők" ebből fedezik a nemolcsó kirándulásaikat.Az meg, hogy kinek mi a szép relatíve...sok embernek pl. a drága a szép.

T-boy said...

Szia Fince! Szép beszámoló, grat hozzá és a alink is jó!
Üdv: T-boy

Anonymous said...

Hallo Hr. Fince
Nagy érdeklődéssel olvastam a bloggot a Cyriopagopus és Lampropelma genussal kapcsolatba.
Mivel évek óta tartok egyedeket mindkét genus-ból és részemre mint un. hobbysta számára is fontos a helyes besorolás.
Itt szeretném megjegyezni hogy a taxonomusok munkája nemcsak egy tisztább képet ad a fajok zürzavarában hanem segit a hobbystáknak is mivel esetleges hamis tartási körülményeket küszöböl ki.
A " kereskedők" meghatározásaihoz csak annyit, a közelmúltban szert tettem egy kokonra importeurtől a genus Coremiocnemis sp.malaysia-ból
csak annyit tudott hozzá mondani hogy egy "dark form".
Most várhatok egy pár vedlésre mig kiderül hogy miről is van szó, egy "Fraser Hill" egy "valida" vagy ha nagy szerencsém van egy"purple femur".
Várom a mollicomával kapcsolatos cikket ugyan a tartásán nem változtat- ha az ember tisztába van a természtes élőhelyi viszonyokkal mégis érdekelne " mi a neve a gyereknek".
Tisztelettel Peter Helfer
"Raptor"