Thursday, September 25, 2008

Peleház

Photobucket

Herman Ottóról és az ő munkásságáról már volt szó itt a blogon. Életétrajzát e helyütt nem taglalnám, hiszen ez a bejegyzés nem arról szól és az amúgyis számos helyen, részletesen megtalálható az interneten. Akár itt vagy itt is.

A blogbejegyzés azért született, mert a múlt héten Lillafüreden túráztam, és ha már ott voltam, útbaejtettem az öreg polihisztor egykori lillafüredi rezidenciáját, melyről lőttem egy fotót ide a blogra.

Photobucket

Photobucket

Peleház egykor (Herman Ottóval a tornácon) és ma

Photobucket

Photobucket

Sajnos amire odakeveredtem éppen zártak, de legközelebb ha arra járok, mindenképpen körbenézek bent is.





5 comments:

Szűts Tamás said...

Hali, kellemes bejegyzés ez :D
Herman Ottó azon kevés magyar pókászok közé tartozott akiket nemzetközileg is elismertek. A Múzeumban nemegy fiolájában a "Thorell vid" vagyis "Thorell megvizsgálta" cimke van.

T-boy said...

Sziasztok! Tényleg kellemes olvasnivaló, jó kis kirándulás lehetett. A képen Te vagy Fince?? Ha igen hogy csináltad a képet?? "Gyorsállvánnyal"?

Karl Csaba said...

Szia. Fince!
Nagyon szép helyen van a múzeum illetve egész lilafüred az,ott laktam 21évig. Ha gondolod egyszer szívesen elkalauzollak a környékén. Van arra sok gyönyörű hely ahová turisták nem annyira járnak:-),viszont pókok annál inkább!

Fince said...

Sziasztok!

Yecc, ez amolyan classic blogtéma.

Igen én vagyok látható a képen. Egy Merci nevű "gyorsálvány" volt a segítségemre;).

LGM,Lillafüred véleményem szerint a mai Magyarország egyik legszebb része. Szebb helyre onnan nehéz költözni...Köszi a felajánlást is, egyszer talán majd, ha úgy jön ki a lépés élni fogok vele.

T-boy said...

Szia Fince!

"Egy Merci nevű "gyorsálvány" volt a segítségemre;)."

Ez tetszett, remélem jövőre én is eljutok ilyen szép helyekre.