Thursday, September 18, 2008

Pókásztalálkozó

Idén is megrendezésre kerül a Magyar Pókász Találkozó. Természetesen az idén is tartok előadást, melynek címe "Kerekháló eredete és evolúciója: molekuláris és morfológiai bizonyítékok". Az előadás angolul elhangzott Berkeleyben, Bernben, Salta-ban most pedig először magyarul. Az előadás anyaga még nem jelent meg így gyakorlatilag a legfrissebb kutatási eredményekről beszélek majd.
Az előadásban többek között szó lesz arról, hogy a Dipluridae kusza hálójától milyen út vezetett a keresztespókok kifinomult kerekhálóinak kialakulásáig, vajon az ősi vagy levezetett jelleg e, miért alakulhatott ki a kerekháló, és milyen evolúciós következményei vannak a különböző selyemtípusoknak. Arról is szó lesz kifizetődő e egyáltalán hálóval vadászni... illetve bemutatok majd számos olyan pókcsaládot aminek valószínűleg még a neve is ismeretlen.

IX. Magyar Pókász Találkozó
Kisoroszi, 2008. október 3-5.
rendezők: Szita Éva, Samu Ferenc, Fetykó Kinga
Kedves Pókászok!
Örömmel és köszönettel vettük, hogy idén is nagy az érdeklődés a magyar pókászat immár hagyományos éves szakmai és társasági rendezvénye iránt, amit a Szentendrei szigeten Kisorosziban tervezünk megrendezni.
A találkozó pontos helyszíne:
PIMM (Protestáns Ifjúsági Művészeti Misszió a Magyar Kultúráért Alapítvány) Konferencia háza
2024 Kisoroszi, Hősök tere 2.
a szállásról és az árakról infó:
www.dunakanyarkonferenciaszallas.hu/nyaral/nyaral.php
étkezés: 2200/nap
Kisoroszi egy kics "zsákfalu" a Szentendrei sziget északi csücskében, a Visegrádi heggyel szemben. Innen nemcsak a Pilisben, de a sziget homokdűnéin található védett teruletekre is szép kirándulások tehetők, és amint az alábbiakból kiderül nagyon jo szálláshely is igérkezik. Ráadásul a sziget eléggé félúton fekszik a keletről vagy nyugatról érkezőknek is.

No comments: