Tuesday, January 27, 2009

Nem az a gond, hogy nagy az isten

állatkertje, hanem hogy ilyen alacsony a kerítés.
Úgy tűnik mégsem lehet nélkülük írni a blogot:
Többek kérésére újfennt itt a két fikagép, hogy paradiccsal (igen paradics, és ha az enyém akkor az az én paradicsom) boritsa az arra érdemeseket. A figyelem felhívásáért Yareust illeti a köszönet. Lehet kattintani:

Bár Magyarországon nem őshonosak, azért sok skorpiótartó jut a Kádár medence Magyarország politikai határain belülre is. Van fórumuk is ami ITT található. Megmondom őszintén nem nézelődtem szét ott de az oldal szép.
No ennyi felvezető után nézzük meg EZT
A kaposvári terrárium vezetője nyilván ért valamihez. Nos a skorpiók nem tartoznak ezen dolgok közé. Ennek ellenére Pécsi Tibor bevállalta, mint Pandora. Ki is nyílott a doboz...
Az inkriminált részek félkövérek
Én már akkor kezdtem összehúzni a szemöldököm amikoron az "Ő mostmár őőő a felére összeesett, ahogy fogy belőle a víz." Polgárjenő szintű mondat a fószer száját, míg a szerencsétlen skoresz teteme a 12os facsavar tiplivel műanyag dobozát ekkor elhagyta.
"Hát ez ilyen jó 3 centis vót" (6 kilóméter légvonalba' de tok egy rövidebb utata a kertek alatt), "és kivállóan lehet látni a méregtüskéjét" (akárcsak a lábait ráadásul abból nyóc van!) "És akkor mekkora volt amíg élt légyszíves mutasd meg?" (a skoresz úgy 3 cm csávó mutat 5-öt...)"tehát valóságba tehát ekkora volt" (Hofi mondta, hogy az a mondat ami úgy kezdődik, hogy az az igazság az tutkó svindli... különben minek hangsúlyoznád?)
Aztán a kivire ráfektették a szerenmcsétlent, mint Sir Kán bőrét a Gyűlés sziklájára (olvassunk fiatalok...) és el is kezdte a kaposvári krokodilsziget (a magyar Stiv Örvájn vóna?) osztani azt észt a követekező kérdésre:
"Arra kérlek azt mond el, szerinted ez milyen skorpió lehetett?"
"Ez a kis pici skorpió nyilván a ragadozó skorpiók" (még szerencse, hogy nem a fotoszintetizáló, dögevő, esetleg vérszívó skorpiók note bene ekkor még nemtudtam hogy lesz rosszabb) közé tartozik, ami annyit jelent (nah itt hirtelen felzuhant az érdeklődésem, a ragadozó vajh mit jelent?), "hogy más rovarokkal táplálkozik" (így tudtam, meg, hogy az oroszlán NEM ragadozó - hacsaknem a motorozás közben lenyelt muslicákat valaki ide veszi. Mondjuk az is igaz, az oroszlánok ritkán motoroznak). (Itt erős késztetést éreztem a diplomám visszaadására)
Aki nem tudná kép a ragadozóból:


"A nagytermetű skorpiók még akkorára is megnőnek mint egy cipő." OMFG (de az a kérdés kinek a cipője az enyém 46os, Zarándé 21es) "azok növényevők gyümölcsevők" (ekkor kezdtem azt hinni, hogy ez egy MÉDIAHEKK, de sajnos nem).
Aszondja tovább "Több, mint 220 fajta skorpió él a világon" (nah hogy most itt az 1500 ismert fajra, vagy a 170 génuszra gondolt nemtom)
Itt elcsattant nálam a külső limbikus kör néhány dendritje, ugyhogy már csak a fikareflexeknek köszönhetem a létezésem (nah meg a "100 rocklegenda a 90es évekből" válogatás usbnek). Mégis az, hogy néhány mondat mégis átlépte a kisütött agyam ingerküszöbét az a "tájékoztatás" szinvonaltalanságát jelzi.
Persze sikerül kihozni hogy vérskorpió volt szegény kis csóringer...
Mérges a skoresz, de hogy a 10 legveszéjösebbe benne van-é azt nem tudom megmondani, mert nem tudom meghatározni. No ezt lefordítom egyszerűbbe, hogy én is megértsem (ugye agyilag leharcolt ez a video pedig csak 2:48 nál járunk a 4:34ből).
Ez a golyó KÉK, de hogy ultramarinkék, vagy neonkék azt nemtudom mert VAK vagyok...
Nemcsoda, hogy nemtudja, hiszen "komoly 1-2 hónapos munka kell, hogy egy ilyen rovart (ajajajajajaj) az ember a helyére tegyen a rencertanba. Most mi van? Határozunk vazze, vagy gyúrunk wazze?
A skorpiók a legszívósabb rovaroknál feladtam. Az eleje vicces volt, de aztán rájöttem hogy ez nem trópusi iccaka, nem mert az ugyan sötét, de tele van élettel. Ez már az űr kategória: a sötét és az üresség bomlasztó csendje. Nihill a köbön.
Meguntam.
Inkább menek CSzni, vagy szélmalomharcolni Don Quihote de la Mancha el Condios é magnífica oldalán. Mert van még vagy 200 ezer egyéb dolog amivel időt tudok elcseszni.
Aki hallja adja át jusson már el valami olyan oldalra ahol ez a szar fenntvan és kommentezni lehet, mert én nem találtam ilyet.

2 comments:

Karl Csaba said...

Igen igen a rosszindulat....
Nem jól nézed:

Több mint 220 faj van. értsd jó pár százzal több...
Nővényevő skorpió, értsd olyan Rovarokkal táplálkozik amik nővényeket esznek és ugye így közvetett módon ő is növény evő...
Kicsi a skorpió de mérges,(remélem rengeteg Kárpáti (gyilkos) skoreszt fognak ezért elpusztitani),
értsd kicsi a bors de legalább sötét, mint a videóban beszélő úr...
RTL klub-nál lehet jelezni hogy ez nem százas, de szer úgyis tesznek rá,mert ugye az nem hír ha nem überbrutálvérszívógyilkológép került a kivi közé...

Fince said...

Személyesen is volt szerencsém a fickóhoz...hátt kb. ilyesmi. Jócskán a "mentalista" térfélen tartózkodik, így könnyen egymásra találnak a bulvármédiával.