Monday, January 12, 2009

Közel Afrikához


Nos, ha fizikailag még nem is, de lélekben egy kicsit már közelebb kerültem Afrikához. A Távol Afrikától - AFRAS fedőnevű bejegyzéstől fellelkesülve küldtem egy érdeklődő e-mailt a társaságnak. A válaszra több, mint 3 hetet kellett várni, ez nyilván részben az ünnepeknek tudható be. A tagsági űrlap kitöltése után már gyorsan megkaptam a visszaigazolást. A tagoknak elektronikus formában küldik a hírlevelet, valamint egy levelezőlistára is felkerülnek, aminek segítségével az AFRAS találkozókkal kapcsolatos fejleményekről tájékozódhatnak. Mindezt ingyen és bérmentve, ezzel az afrikai pókszabásúak iránt érdeklődőknek kedvezve. Jelentkezni Charles Haddad-nál lehet. Megjegyezném még, hogy a siler korábbi bejegyezésében szereplő, afrikai mygalomorph pókokkal foglalkozó könyv is az AFRAS egyik kutatójának műve (Ansie Dippenaar-Schoeman).

Bár korábban volt róla szó a DNFS-en, de ha már így témánál vagyunk, ejtenék még néhány szót a BTS-ről, azaz a British Tarantula Society nevű szervezetről (magyarul szabadfordításban Brit Madárpók Klubnak nevezhetnénk), ami jelenleg a legrégebb óta működő "madárpókos egyesület". A vezetőség névsorát böngészve a veterán hobbisták mellett találkozhatunk olyan nevekkel, mint pl. Richard Gallon, az afrikai madápókok mestere. A tagság itt ugyan nem ingyenes, de ha belegondolunk, hogy egy negyedéves előfizetés a Blikkre 6000+ JMF, és az újság toalettpapíron kívül másra nem nagyon használható, akkor a 15.60 fontos (~5000 Ft) tagsági díj egyáltalán nem sok. Az összeg kifizetése után az egyesületi lap (BTS Journal) négy számára vagyunk jogosultak (negyedévente jelenik meg), amiket majd a postás bácsi hoz nyomtatott formában. Plusz a korábbi évek lapszámai letölhetők PDF formátumban. Mintegy bónuszként a BTS fórum csak tagok részére fenntartott részéhez is hozzáférést kapunk, ahol időnként igencsak érdekes beszélgetések folynak. Aki le tud mondani a Blikkről, annak csak ajánlani tudom. A csatlakozás a BTS E-store segítségével online tranzakció keretében a legegyszerűbb.

1 comment:

Fince said...

Szia Zoli!

Örülök, hogy megtörted a "jeget" és elsőként az újonnan csatlakozottak közül írtál egy remek bejegyzést! Csak így tovább!

Üdv.

Fince