Saturday, January 17, 2009

Az ecetmuslicák poklában

ördögpókok teljesítenek szolgálatot :D
Újabb hírek a "Pók-ól"-ból.

Régóta tartok már pókokat, többek között keresztespókokat is. Sikeres lobbimnak köszönhetően több céget sikerültmár a keresztespóktartók szolgálatába állítani. Ezek közül a Ferrero Rocher kiemelekedik.
Több termékük csomagolásánál véletlenül kifejezetten ügyeltek arra, hogy a termék fogyasztása után kerekhálósok tartására alkalmas tárgy maradjon vissza
Pl ez a termék (1600 körül van a teszkó, verebesteszkó és óceán különböző egységeiben) fogyasztás után elsőrangú viváriumot biztosít kerekhálós pókok tartásához.


Ez inkább azoknak a farkaspókoknak jó (egy laza mohatémával pl.) amik nem tárnáznak annyit.



Tárnázósoknak a Bonduelle-től sikerült kicsikarni, hogy az uborkásüvegjeiket négyzetes hasáb alakú üvegekbe tegyék. Szerencsére a cég nemcsakhogy hallgatott az idők szavára, de rögtön két méretben is nekiállt.

A mediterrán oszágok pedig pl. Nemesia (vagy hiúzpókok, ugrópókok egyéb növényezeten élő apró termetű pók) tartására ideális csomagolásban küldik már régóta az olajbogyót hazánkba.



No de nem is erről akartam én itt értekezni.
Hanem erről:


ez egy piripöttyös kérdés: MI nem stimmel a képen?
Válaszokat a kommentbe várom holnap éjfélig. :D

2 comments:

Anonymous said...

nos én kíváncsi lennék arra a nem stimmelésre:P

Szűts Tamás said...

Hát az, hogy a hím eszik. Az állat neme ugye a tapogatólábból egyértelmű...
Kerekhálóspókféléknél az adult hím már nem készít hálót, hanem a nőstények hálóit keresi. Mivel a kerekhálóspókok (néhány egyértelmű kivételtől eltekintve) csak a hálójuk segítségével vadásznak ezért a hímek gyakorlatilag nem esznek. Nos az Arkys pedig ezek szerint de.
Ugyanakkor, egyik kollegám egy Nephila hímet tart egy ideje, és az is eszik (a "hálójába"? akardt muslicákat).

A nősti továbbra sem eszik (próbálok készlet vagy ruhamolyt szerezni de egyelőre nem sikerült, egy nagy húslégy (a tegnapi jó idő eredménye meg túl nagy volt neki (beraktam a Psalmopeusomhoz az meg ugyelkapta, hogy koppant - mielőtt valaki baciveszélyt rikkant gondolja végig hogy az állat belülről szívja a cuccot, mint napközis a zacskóstejből a tejet, nem kívülről nyalogatja a témát - ergo baciflórával no signifikáns kontakt).
Ui: a zacskóstej zacsijának pállott műanyagszagától még ma is irtózom.