Monday, January 18, 2010

Run to the hills…

Természetesen ezt is, mint annyi jó dolgot Fince kezdte el, a "Two minutes to midnight"-tal, én csak szokásomhoz híven lenyúlom a jó ötleteket :D

A mai kapcsolódó Iron Maiden klip címe, "Run to the hills", ami azért van, mert dimbes dombos (és nem zimbes zombis) vidékre költöztem. Egy ideje már tudott volt a dolog, és a blogozosdiból most kicsit visszább is veszek (elvégre tavaly 3mal bővült a léccám - ami gy.k. megkereséses és nem jelentkezéses alapon bővül). Így a csontvázpókok csiklandozós csalánszőrei, képcsokor bejegyzéseket sem teszem most fel. Azt a két napot amit ráfordítok nem éri meg az a 11 ember aki elolvassa.

Az apropó amiért most írok, az egyszerű mint a faék: kinnt özönvízszerű eső esik (ami megmagyarázza az itteniek vallásos buzgalmát), én meg a mosógép felszabadulására várok és perpill nincs kedvem filmet nézni.

A hely, ahova nem sors szeszélye vetett, hanem a jelentkezési lapom, érdekes. Kiváncsi lennék, ha a madárpókfaunát írnám körbe az mekkora segítség lenne (Aphonopelma van csak de az q sok).

Önmagában is. Nem messze a világhires börtöntől (ahova Eli is igyekszik a rohadt könyvével, sajnos egy egetrengetően szar film keretében), reggelenként érdekes ahogy a pálmafák tövében az ember elhalad a munkahelye előtt a kínai nyugdíjasok tömege előtt aki a lassú lepkekergetést végzik, amit a pálmafákhoz támasztott ipari mennyiségű halef, kalef, szabja, nundzsaku és egyéb, maradandó testi károkozásra alkalmas tesz abszolút nevetségessé. Gyakorlatilag bármelyik ugrálós film statisztamennyisége megtalálható itt, nem csodálkoznék azon ha egyikük másikuk vmelyik Brúszli filmben is felbukkant volna.

 

A madarak is érdekesek, eddig vagy 10 fajt láttam, egy kolibrit is beleértve, ami így télen nekem elég vicces, akárcsak az, hogy virágzik a levendula, és a rövidnaci/poló kombó kommersz viselet napközben. A holló itt közdög. A faunáról még ennyit, hogy egy 500 hobo populáció is van, erősen territoriális viselkedésük miatt egyenletesen elosztva a parkban.

A rengeteg szép kép egyébként kamu, pl. az ikonnak számító híd is általában így néz ki:

A park ahol dolgozom viszont baromi király. Ugyan tele van betelepített eukaliptusszal és egy csomó új-zélandi fával, de van egy csomó őshonos gaz is, aminek az ad különös fintort, hogy itt a Csendes óceán homokdűnéi voltak, mielőtt az első amigókat ideette a fene, szal hiába őshonos asse lenne idevaló. Érdekes, hogy bár emlékeim szerint itt grafitizett fára, kőre, zubbonyra és nyakra, a Zorro kultusz nemigazán megy.

Persze ezek után nem nagy titok, hogy hova tettem a székhelyem, pláne azután, hogy a honlapnorbi keretében amiről itt hírt is adtam még térképes segítséget is adok.

Maga az intézmény eleddig a legjobb ahol valaha voltam. A TTM kiállításszervezőit ugyan kár lenne ide beengedni, de jó érzés látni, hogy pl. a dánok nem egyedüliek a jó kiállításokban. Sajnos a magyarok sem a szarban. Itt van egy élő korallzátony (élő korallokkal, viaszrózsákkal cápákkal rájákkal meg minden anyámasszonykatonájával), egy élő trópusi fa (lepkékkel madarakkal), illetve túró rudi a fehér alligátor. Ha jól tudom ~10000 élőlény van kiállítva (600 madár és lepke, 100 hüllő és kétéltű) a sokezer halott mellett, és hát valamiért mindig tömve is van a cucc. A Planetáriumban van iMax, de ott még nem jártam.

A kutatási részlegről annyit hogy állat, btw most jött ki végre a Tomocyrbás cikkem is. (hpról letölthető, igaz csak 10 uj faj van benne és pár új génusz).

No comments: