Friday, January 22, 2010

KODAK KODAK avagy PENTAX-onomia

Nemveletlen hivott a fizikatanarom Fona'k Tamasnak (Jamie es a csodalampa mesesorozat, gy.k.) Nyilvan uj posztom is van.Lehet tippelni, mert ey megmondos.
Naggyon durva hogy itt akkora ugropokok vannak amire otthon nemcsak az ugropokosok, de a farkaspokosok is osszeszaladnank. Egy laza fotoszesson alapjan elmondhatom, hogz olyan nagyon nem illetodnek meg a kameratol, a kezemtol. Siman nekimegy. Egyelore nem mart meg, de nem kellett volna hozza sok.
Szereny minosegu kepeim ime.







=======================================
Egy PRO kep ami nem az enyem meg itt. A lehidalas utan erdemes megnezni a galleriajat neki. Vagy itt vagy itt.
Akinek ez sem eleg Opo Teaserbol (alias Thomas Shanan) annak ezt a cikket ajanlom, ahol elarulja a titok felet: "I use a Pentax *ist DL dslr camera body and several different lens set-ups for my macro work. The main lens I use is a 1980’s 28mm Pentax Takumar (Bayonet) prime lens reversed to either a bellows, some extension tubes, or a 2x teleconverter (and rarely a combination of those). For lighting I have an old Vivitar Zoom Thyristor flash mounted to a flash bracket diffused by a homemade flash diffuser/softbox.

Amit nyilvan nem arul el az a photoshop es a fenykepezes alapjainak intim ismerete.
Jah es hogy minden kepe mutermi :) Az ugropokok szemeben visszacsillan a szetup.

1 comment:

Zoltán said...

Félelmetesen jó képei vannak ennek a Thomas csávónak... De a te képeidet sem nevezném szerény minőségűnek azért. A Phidippus audax-ot egyébként az amerikai hobbisták tartják és szaporítják is.

Z.