Monday, July 20, 2009

T butchery vol. 3

Végre valahára időt tudtam szakítani arra, hogy befejezzem a Lampropelma sp."Borneo Black" felépítésének részletező fotózását.

Photobucket

Mivel e faj még nem túl elterjedt a madárpóktartók körében, ezért azt hiszem ez az első ilyen jellegű munka. Éppen ezért, ha valamely fontosnak tartott kulcs kimaradt volna és erről valakinek tudomása van, köszönettel venném ha az eljutna hozzám.

Sajnos a nőstényről megfelelő minőségű habitus képet még nem volt időm kanyarintani, viszont e tekintetben senki sem marad le semmiről, mivel siler nagyszerű képeivel, minden igényt kielégítően kárpótolhatja magát.

Végezetül: oktondi okostojások figyelmébe ajánlom, hogy az utómunkálatok során kizárólag jogtiszta szoftvereket használtam, sőt a képek elkészítéséhez használt fényképezőgép is legális forrásból származik.

Akit érdekelnek a fotók, az a madárpókforumon IDE kattintva megszemlélheti őket.

7 comments:

Zoltán said...

Szia Fince!

Gratulálok a képekhez, és köszönöm, hogy közzétetted őket. Ilyen szintű "leíró" képeket külföldi oldalakon sem nagyon talál az ember. A napi nyalás megvolt, úgyhogy megyek is. =D

Z.

Fince said...

Szia Zoli!

Köszi! A napi nyali meg jegyezve.... Még négynek muszáj jönnie, csak, hogy meglegyen a közismertségnek örvendő öt darab (mértékegysége 5 ego). Ez nálam a napi szükséglet. Amikor ez összejött, mindig eljárok egy waikru-t.

T-boy said...

Sziasztok!

Fince, jó képek, ismét a megszokott színvonal. Ezt is veheted nyalinak, vagyis nem is tudom, kevés kivétellel ritkán látni ilyen képeket, de akkor ez nem is nyali hanem csak a megérdemelt dícséret? Mindegy, attól nem félek hogy sokat kell dícsérgetni másokat, az ilyesféle képekért, persze tisztelet a kivételnek...

No de megyek is gyorsan egót ápolni, nehogy lehervadjon és akkor nem lesz mivel foglalkozni unatkozó embereknek...

Üdv és SLUUTTTYYYY: T-boy

Szűts Tamás said...

Olyan gonoszak vagytok. Nekik is vannak érzéseik (ha már tudásuk, tapasztaluk nincs is, csak a "jogos" felháborodás azon, hogy más tud). Fogadok hogy az irigység beszél belőletek, mert bannolva vagytok onnan saját kérésre vagy mondvacsinált okok miatt.

Viszont Fincétől a szokott, simán taxonómiai leírásva való színvonalú képeket láttam, remélem bekerülnek majd a megérdemelt helyükre (:P - ha nem lenne elég nyilvánvaló).

buthidae said...

Üdv!

Én hamarabb láttam a fotókat, mint itt a cikket! DNFS-en kezdtem a mai napom:-) Ez idáig akkor a legnagyobb nyalás nem:-) Bár... Én nem is vagyok benne az ötben, akkor Én nem számítok:-)

Viccet félre téve: nagyszerű minőségi, szemléltető, gyönyörű... képek lettek!

Köszönjük, és sok hasonlót kívánok "magunknak" még! :-)

Zoltán said...

Szia Fince!

Megnéztem megint a képeket, és szerintem a lábszársarkantyúról jó lenne egy oldalnézeti kép is, ha megoldható.

Üdv,
Z.

Fince said...

Jónapot!

Köszönöm-köszönöm-köszönöm! Gondolom hallottatok az ázsiai napfogyatkozásról. Örömmel jelenthetem, hogy ezt szimplán az arcom bevetésével sikerült elérni...simán kitakarom vele a napot, úgyhogy most már evidenciaként kezelem önnön magam által felkent Lampropelma szakértői mivoltomat. Najó megyek is, mert az egó sötét oldalának segítségével kiemelek egy mocsárban rekedt űrhajót.

Az egó legyen veletek!