Friday, November 14, 2008

Kókler visszatér

Úgy látom Zolika megint nem bír magával és újra az alulmúlhatatlan bulvármédiát meglovagolva szeretne öt perc hírnévre szert tenni "vadállatbefogó" vagy mi a szösz szerepben tetszelegve. Közben meg suttyó módon, azt sem tudja miről beszél.

Api te egy nulla vagy...duplán. Legutóbb januárban találtál madárpókot szakadó hóban, most meg egy novemberi okozott közvetlen "életveszélyt".HEHEHEHAHAHA!!! Esetleg egy-két özvegy nem volt a közelben egy radiátor alatt ötvenezeré?


Ez nem öregnek való vidék
Az index meg vikipédiát idézget. Nah az is csak egy parasztf@nyival zöngésebb kategória. Aszongya: ajrópában a madárpókmarásba még senki nem halt bele...gondolom úgy ámblokk a világban meg hullanak az emberek, mint állat.

Egyébként az alábbiakban olvasható e veretes cikk:



Madárpókot találtak egy budapesti játszótéren
MTI - ugyelet@mail.index..hu
2008. 11. 14., 09:14 Frissítve: 1 órája
Madárpókot talált a Boráros téri játszótéren egy buliból hazafelé tartó társaság hajnalban.

Tenyérnyi nagyságú madárpókot találtak péntek hajnalban a főváros IX. kerületében, egy Boráros téri játszótéren, közölte Both Zoltán vadállatbefogó.

A rendőrség értesítette őt, hogy egy szórakozóhelyről hazafelé tartó társaság tagjai pókot találtak.

A helyszínre érkezve megállapította, hogy madárpókról van szó, aminek körülbelül egy centiméteres csáprágója van. Hozzátette, ha ez nappal történik, a gyerekek életveszélyben lettek volna, így is csak a szerencsén múlt, hogy senkit nem harapott meg a pók.

Az állatot valószínűleg egy hobbiállattartó engedte el, jelenleg Both Zoltánnál van.

-------------------------------

Allergiásokra lehet veszélyes
Mint minden pókfaj, a madárpókok is méreggel ölő ragadozók. Tartásukhoz nem kell engedély, mert a törvény szerint nem tartoznak a veszélyes állatok közé. Mérgük idegméreg, emberre kevésbé, illetve közepesen veszélyesek. A méreg hatása sok mindentől függ, többek között a madárpókfajtól, a harapás helyétől, az egyén fizikai állapotától és immunrendszerétől. Allergia esetén nagyon veszélyes lehet egy ilyen állat harapása, bár ha valaki a méhcsípésre allergiás, az is járhat végzetes következményekkel. Európában madárpók-harapásba még senki nem halt bele. (forrás: wikipedia)

Forrás:

http://index.hu/politika/bulvar/pok081114/

8 comments:

Fince said...

Kiegészítésként annyit, hogy a pókméreg csak kivételes esetekben vált ki allergiás reakciót a (a mérget alkotó fehérjék felépítéséből adódóan), ellentétben a hártyásszárnyúak szúrásával, ahol a túlzott immunválasz meglehetősen gyakori.

A csalánszőr esetében viszont több esetben is megfigyeltek már allergiás reakciót.

T-boy said...

Sziasztok! Jó kis bejegyzés. Érdekes ez is no.
Üdv: T-boy

Anonymous said...

A híradóban is szó esett az "időzített bombáról". Ha jól láttam, egy Brachypelma verdezi volt a pók. Egyébként ez a faj mióta honos Dél-Amerikában? :D

Szűts Tamás said...

Nah majd keresek egy statler és waldorfos képet neki...

a feketeözvegyes fiaskóra rajtam kívül már senki nem emlékszik?

Szűts Tamás said...

ugyértem köznépileg, mert a posztban szerepel...

T-boy said...

Én csak hallottam a radiátor alatt megbúvó asszem itthon is elég szép számmal található "özvegy"-ről. A teljes sztorit sajna nem ismerem, bár ha megosztanád velünk Siler én nem bánnám... :)
Üdv: T-boy

Karl Csaba said...

Ismerem én is a sztorit!
Miért nem ezt szellőzteti a média?
Amugy ez egy feltünési viszketekségben szenvedő idióta!
Hogy-hogy ő van mindég a tv-ben, miértnem normális szakértő????
Vagy pl te siler ég nem talált
játszotéren halálos mérgű madárpokot??Nem érdekes?

Szűts Tamás said...

én a kertemben találtam egy HALÁLOS mérgű madárpókot... erről lesz bejegyzés később.