Sunday, November 30, 2008

Hely hiány

Egy 2.5 éves külföldi ösztöndíjból hazaköltözni mindig nagy macera. Pláne ha rájössz, hogy 200 cuccod van de csak 100nak van hely... Komolyabb érdeklődők részére most néhány duplikátumtól, nem használt könyvemtől megszabadulok. Mielött valaki végigolvassa a dolgot, néhány plussz információ: ezeket a könyveket, cikkeket különböző helyekről vadásztam vadászom össze, főleg online antikváriumokból. A nevem egy pecsét formájában benne van, mindegyikben de amúgy főleg a polcon pihentek, vagyis kímélt állapotban vannak. Most (mivel a legtöbbjük két példányban van meg) feleslegessé váltak a polcon, így a következő lehetőségem van: vagy felviszem a padlásra porosodni, vagy eladom őket. Az árak (pláne a külföldiekkel összehasonlítva) bár mi magyarok elég sóherok vagyunk ilyen téren, meglehetősen barátinak számítanak (és akkor még az egyes művek beszerezhetetlenségéről nem is beszéltem). Mivel nem nyerészkedni akarok a dolgon, legfeljebb lekerülnek porosodni, de kótyavetyéről itt nincs szó. Félreértés ne essék nem szándékozom kétségbeesetten eladni ezeket.

A következő tételek eladóak, vagy személyes átvétellel Pesten vagy postázom.

TÉTEL #1
Cím: Raven, R. J. (1985). The spider infraorder Mygalomorphae (Araneae): Cladistics and systematics. Bull. Am. Mus. nat. Hist. 182: 1-180.

Ez a klasszikus mű egy komolyan madárpókokkal foglalkozó kicsit szakmaibb érdeklődésű hobbista polcáról nem hiányozhat.
Kifogástalan állapotú példány ára 15000 HUF.

TÉTEL #2:
Elkelt

TÉTEL #3:
Elkelt

TÉTEL #4:
Végül de nem utolsósorban a Pöci biblia, ami nem rossz, bár szakmailag messze elmarad a többitől, egy hobbistának rengeteg infót tartalmaz, és ha nem taxonómiai műként hanem hobbikézikönyvként nézem akkor egy komoly munka.
Ornamentvogelspinnen: Die Gattung Poecilotheria. Biologie, Pflege, Zucht, Erkrankungen Author(s): Krehenwinkel, Henrik; Märklin, Thomas; Kroes, Thorsten; Krehenwinkel, Henrik; Märklin, Thomas; Kroes, Thorsten
Kifogástalan állapotú példány , ára 10000 HUF

1 comment:

Szűts Tamás said...

A Bertani és a JoA úgy tűnik elkelt...