Saturday, November 15, 2008

Both-tal ütném a nyomát...

Újabb érdekes adat: valaki fotózni vitte a szerencsétlen albovaganst (Fince szerint. Azt én neki elhiszem, és jo ha tudjuk, hogy NEM fajnév és használjuk csak így, hogy véletlen se keverhesse össze senki - köszi). Csak telcsizés közben meglógott a kis getzi, telcsi közbe, vágod. Amit Bothzoli botvégre kapott.


Nost bár tökfejeknek néznek minket nézzük meg miről van szó.
Telefonos segítséget kaptam Fincétől (akit teljesen más ügyben kerestem ma erről később lesz szó remélem), aki azt szeretné három mondatba belesűríteni, hogy vastagon van vaj a fejeken máshol is (próbálom visszaadni, hogy mit mondott, de hétfőig várni kell az ő verziójára). A hobbi felhígult, tetszik avagy nem. Nőnek ki a földbőljóskák, 3 hónap alatt 50-60 pókos állomány lesz majd hirtelen le kell építeni mindent. Mondjuk egy döglött oroszlánt: salivspidert. Túl sok pók van az országban a legtöbb pókot 1000-2000ért is alig lehet eladni. Apropó eladás. Aki elad egy 10enxéves emberkének eztazt amazt (igen ha skorpiót akkor még bünti is jár!) annak is van felelőssége.
Én csak lehet hogy feketébb lelkű vagyok, de. Hogy hogy a telefonálónak nincs neve? (azé majd 20 perc kell egy telefont bemérni ugye?). Bazi jó az időzítés zofosznak. Celeb után - amiből genya mód őt kihagyták pedig celebis meg repetázott volna pókbólis sőt skoreszfürdést is vállalt volna igaz plussz 3 milláé... Szal, hogy pont most. És már urambocsá, hiszen minden pók érték, de aki egy faszom albovaganszér' fenyeget? Hogyhogy nem egy Monocentropus? Egy jobb Chylobrachys? Egy Haplopelma esetleg? Mindig csak a Brachypelmákok (bizti zoli csak ezek ismeri fel TUTI madárpóknak). Ha annyi szart elengednek ebben az országban akkor miért csak ócsó szart fog be ez a szerencsétlen (a multkor valami Brachypelma hím volt).
Há szerintem mert vagy ő engedte el (mondjuk aki magyarországon vadállatbefogó lesz, az szerintem el is hiszi hogy ilyenek megtörténnek), nemtudom.
Olvastam mostanság (köszi aki elküldte) egyéb véleményeket is. Nos.
Demokráciával nem lehet terrorizmus ellen, tudományossággal nem lehet médiribik ellen. Szal pityu a szomszádból hiába tart 20 éve pókokat, a médiának nem szalonképes.
Egységesen kék fellépni? (minek?)
Az hogy ma nincs egységes madárpókhobbi hát mit lehessen erre mondani? Van MMK nemtom őket keresték e ez ügyben? XY irhat az rtl-clubnak (oda németül a magyar a klub). Teljesen felesleges. Senki nem fogja nemhogy komolyan venni, de mégcsak elolvasni sem ezeket.
Másikröhej. Hallottam hogy bótzoli (jo bolt lehet neki) mondta, hogy minden létező biztonsági előírást megszegett a fószer. Valaki irgya má be ezeket, és azt is, hogy ezeket ki fogalmazta meg...
Szinetár Csabi egy jó írása az ügyben:KLIKK
Na és most hozzáfogok a: "Nem nagyon értem, ki az a hülye, aki őszi tájképpel akarja megörökíteni pókját" (Pudingot és klasszikusokat csak szószerint) bejegyzéshez, melyre a válasz: pl. én.
Ugyanis énis találtam egy halálos mérgű pókot egy játszótéren. Igaz előtte én engedtem a kertemben rá egy fatönkre hogy lefotózzam (telcsi nem csörgött hálistennek) és az is igaz, hogy a játszótér csak a kisfiam csúzdája és homokozója. Bár a halálos méreg főleg egér méret alatti és főleg rovarokra halálos, de azé öl mint a veszedelöm! Egy centis vót a méregfogja! Akárcsak a hátsó fonószemölcse és a első lábak végíze, de olyan fehéret kakilt hogy ihhaj, meg csuhhaj...

3 comments:

T-boy said...

Sziasztok! Siler ez az irminia volt amit a DNFS-re is feltettél??(1cm-es halálos méreg a jáccótéren...) Vagy az terepasztalon készült? Jó kép lett!
Üdv: T-boy

Szűts Tamás said...

ez az, lásd legfelül: http://apropok.blogspot.com/2008/11/of-d-tjgggr.html

a kertemben (mert hálistennek van egy kis kertünk fotóztam valamilyen korhadt ágon. Most azon filózom hogy elcserélem egy másik falakóra és azt is szarráfotózom és így tovább...

Pláne hogy a Pólusban Avi versicolort hirdetnek 6ért, terkóval.

Szűts Tamás said...

) ez kimaradt.