Friday, June 22, 2012

Sajtó tévé rád jó?

A bikapókos - presleyi-s Loureediás nyilvánosságkeresés egyik terméke volt egy másfél órás interjú. Az abból készült riport, a képre kattintva olvasható. Érdekes tapasztalat volt, sok szempontból. A blogról is van benne szó, lehet kommentelni, véleményezni...
image


Természetesen, már van korrigálnivaló is.
Az riport ezt írja: "Szűts Tamás kétéves szerződést kapott a Savaria Egyetemi Központban. 2006-ban még azt írta a blogjában: „Belefáradtam abba, hogy itt van ez a tudományág, mely olyan szintű pörgést és változásokat produkál, aminek nyoma sincs ma Magyarországon. Nemcsak, hogy mi nem csinálunk ilyet, de nem is tudunk róla... nos ezen szeretnék változtatni.”"

Én a blogon ezt írtam a következő szövegkörnyezetben ezekkel a kiemelésekkel:
- abba, hogy itt van ez a remek tudományág remek és érdekes állatokkal, remek és érdekes emberekkel, remek és érdekes sztorikkal (amik majd apropókat adnak) és LEGFŐKÉPPEN amely tudomány olyan szintű pörgést és változásokat produkál, aminek NYOMA SINCS MA MAGYARORSZÁGON.

az értelme pedig a következő lenne, mert ez picit elferdült:
NYOMA SINCS MA MAGYARORSZÁGON = amellett, hogy új guineai 24 új fajról (amit egy maréknyi mintában össze lehet szedni) főcikkek vannak országos hírportálokon, de nyoma sincs annak, hogy magyar kutatók, Magyarországról, a tudományra új magyar pókokat írnak le, mert ezeket a dolgokat  a teljes magyar sajtó hatalmas lelkesedéssel hallgatja el. Nyilván ennek az is oka, hogy nem tud róla, ezekről számolnék a blogon én be itt és itt. Ezért is írom a blogot.

No comments: