Wednesday, February 17, 2010

Fail of the day

A magyar wikipedia kezdőoldala ma:



A kép pedig itt látható, amit több, mint 40-szer használtak fel a wikipedia oldalakon. Sajnos ez a wikipedia nagy problémája, amellett, hogy nagyon jó, meg minden (bizonyos szinten, bizonyos dolgokra), az információk egy része elenyésző valóságtartalommal bír...

2 comments:

Szűts Tamás said...

Ezt is erdemes odatenni.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91vita:M.e.
Tobbszor voltam mar levelezo (v)iszonyban WIKIszerkesztokkel. A magyarwikiben sok allatkodast Edvardfiu kovettet el, aki szentul meg volt arrol gyozodve hogy minimum uberkiraly ilyen teren a maga 15 eves elettapasztalataval (halistennek tan atnyergelt hullokre, szoval egyre kevesebbet hallani mar felole).
Masreszrol az ott is citalt velemenyem tovabbra is:
messziről látszik, hogy senki nincs ott aki pókos lenne, és csak fordítások mennek (Alsórendű pók - horrible dictu! - nah ez nagyon kiütött, pláne hogy a neten fennt vannak egyetemi jegyzetek is. Btw: Mesothelae = Félpókok, Liphistius malayanus Maláj félpók, és nekik sincsennek méregmirigyeik).
Tehat van MAGYAR szoveg, de ugye arrol tudni kene ehelyett gyakorlatilag a hanyatlo nyugat Wikipediajanaka forditasa folyik.
Hiaba, tudast osszhordani ismeret nelkul nemcsak nehez de lehetetlen is.
Statler waldorf cimket azert megerdemelne a poszt, ill valami jopofi karikaturat is.

Szűts Tamás said...

LOL: a magayr Wikipedia tartalma:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d9/A_magyar_Wikip%C3%A9dia_tartalma.svg/600px-A_magyar_Wikip%C3%A9dia_tartalma.svg.png