Sunday, December 07, 2008

Mi a lényeg a karácsonyban?

Ez egy meglehetősen egyszerű kérdés, melyre a választ akármelyik ovodás kapcsiból rávágja... az AJÁNDÉÉÉK.
És ennek egészen pontosan mi köze is van az arachnológiához? Kattints és kiderül...
Ugye ajándékot pézé bármelyik rajozós győzike tud venni. Na de CSINÁLNI? na ahhoz már gógyi kell.
Az egyik legjobban menő ajándék ilyenkor így az év vége felé, amikor a karácsony is van, a falinaptár. (Ugye húsvétkor is lehetne ilyet adni, de akkor valahogy kevéssé aktuális.) A net rogyásig van az egyedinaptár lehetőségét felkínáló, azonban meglehetősen borsos árú (3000-tól határ a csillagos ég) hirdetésekkel. Szóval ha igazán rád jellemző és frankónéró, ugyanakkor saját készítésű ajándékot szeretnél adni szeretteidnek (esetleg munkatársaidnak, vagy haveroknak) akkor a saját készítésű fotóidból, saját magad készítette naptárlesz a tutkó ajándék. Igen ám de hogy a túróba fogjon neki az emberfia? Hát aki PS-sel rendelkezik, az mondjuk elindulhat innen, Trimoon's blogjáról ahol ő közreadta az ő kicsi templatéját, magyarul naptársablonját (kevésbé PSesek a Microsoft Office PUBLISHER, vagy POWERPOINTot is használhatják). Ebbe szépen válogasson bele az emberfia 12 (az adott hónaphoz azért valahogy köthető) képet, beleszúrja, és vagy irány a bármelyik fotónyomtató (DM, MediaMarkt, stb.), vagy az otthoni fotónyomtatón is ki lehet pattintani a témát.
Én ide deriváltam le a magamét, amit nyugodtan lehessen megkritizálni, mi miért jó/avagy nem benne. Ha meg neadjúristen valakinek bejön, szóljon elküldhetem a nyomtatható minőséget.
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Ui: a május javítása folyamatban van
Ui: javítva. Csak hozzávetőlegesen, a naptár elkészítése ~ 4-5 óra, a végeredmény - nálam egy 600 megás PSD file. Nyilván kisebbel is meg lehetett volna oldani.

9 comments:

Anonymous said...

Szia
ez nagyon odaver én szeretnék ilyen aranyos naptárat.
Hdkill

T-boy said...

Szia Siler! Sztem is jó ötlet, nekem is tetszik. Mondjuk én madárpókosat jobban elképzelnék magamhoz, már csak azt köllene kitalálnom hogy melyik pók melyik évszakhoz kötődjön...
Üdv: T-boy

Szűts Tamás said...

hát talán a kép hangulata dönthet.
Pl. az itteni decemberi kép májusban készült, de a fehér háló és az örökzöld miatt ez lett a "téli" kép. Nem tudtam jobbat kitalálni (a valóban téli álkaszás túl uncsi lett volna).
pl. egy pirossegű avi simán lehet egy nagyon haragoszöld valamin "karácsonyi" vagy egy hófehér Heteroscodra... a kép hangulata adja a dolgot.

Anonymous said...

Szerintem kitűnő ötlet, de...
Az még hagyján, hogy nincs pirossal bejelölve a névnapom és szülinapom, de hogy a nevezetes ünnepek, meg a vasárnap sem... Na meg persze angolvást van.
Amúgy meg egyrészt neméracopy, másrészt az ember a főzőműsorokat sem 100%-ig azért nézi, hogy ukmukfukk megcsinálja az adott ételt, hanem ,hogy ötleteket szerezzen.
Nekem adtál, köszönöm, és további kellemes ünnepeket!!!!
Üdv:
georgio

Szűts Tamás said...

Hali, a naptár főleg külföldi kollegáimnak készült, akikben a pókok szeretetén kívül, az angol nyelv ismerete a közös.
Van akinek a vasárnap az ünnep, bár vannak olyanok is akik a szombatot részesítik előnyben. A március 15 pl. az pirosbetűs Magyarországon, és mint olyan ugyanúgy értelmezhetetlen egy spanyolnak, mint a karácsony Indiában, vagy a hanuka Izlandon (vagy esetleg a június-augusztusi nyári szünet Argentínában). Így a legegyszerűbb volt, ha semmit nem emeltem ki. Istenigazából ezért linkeltem be a psd file-t, ott mindenki azt emel ki amit akar.

A kopipésztes részt nem értettem.

Viszont én találtam még egy hibát: nem Trohosa hanem Trochosa

Anonymous said...

A copy-t arra értettem, hogy mostanában nagyon dívik a másolás, és ezek felhántorgatása. Értsd úgy ,hogy nem illik a munkád lemásolni, max. ötletet meríteni belőle.
Csinálja meg mindenki a magáét...
Csövi:

georgio

Szűts Tamás said...

Na akkor félre van értés.
#1: felajánlottam, hogy BÁRKI otthon (vagy bárhol) kinyomtathatja EZT a naptárat és kirakhatja (akár a műhelyébe akár a budiba), vagy odaajándékozhatja BÁRKINEK. Ehhez csak írjon egy emailt nekem.
#2: A nagy verzión természetesen szerepel, hogy a fotókat én készítettem, vagyis ez az én munkám. Másolásról nemvanszó.
#3: Az ötlet nem az enyém. A psd file se, én csak adtam hozzá egy harmadik dolgot, a saját képeimet.

szerintem minden amit adunk karácsonyra valamilyen szinten más keze munkája is, mi csak hozzáadunk valamit. Nem attól lesz az ajándék több avagy kevesebb.

Szal nyugi, nem másolás, ha elkéred a nagy linkjét és kinyomtatod (vagy kinyomtattatod). Talán még valami kusztomizálás (értsd magyarítás / ünnepezés) is megoldható.

Anonymous said...

Értem.
Akkor én elkérném, és tovább alakítgatnám.
De csak a naptár részét, mert a képek magukért beszélnek.
Előre is köszi, és gratula !!

Csövi:

georgio
georgio@t-online.hu

Karl Csaba said...

Szépek a képek,grat.
Erről eszembe jutott hogy van egy TKexe Kalender nevű programmal ezzel is lehet saját képekből falinaptárt készíteni,szintén egész jó minőségben,én azt használom.