Wednesday, December 24, 2008

Önök kérték

Photobucket

Érdeklődtetek e bébi versicolor fotójának elkészítésének hogyanjáról. Ezért lőttem egy képet az eszcájgról. Az említett fotót sokkal egyszerűbben is el lehet készíteni pl. egy erősebb asztali lámpa segítségével (talán a diavetítő is megfelelő erre a célra), maximum a fényét kell egy kicsit "megszórni". Szóval nem kell megijedni, nem szükségeltetik ennyi ketyere az eredményhez, én itt csak teszteltem a lehetőségeket és a beállításokat, ennek eredményeként (méggyönyörűbb szóval: melléktermékeként) született a fotó.

Photobucket

3 comments:

T-boy said...

Sziasztok!

Siler, Fince! Ezúton szeretnék nektek is és a blog olvasóinak Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánni!!

Fincétől viszont kérnék valamit( Biztos idegbajt kap majd ha olvassa... :) )
Nos: Feltennéd a képet amin a felszerelés szerepel nagyobban is valahova a netre?? Vagy elküldöd nekem E.mail-re? ( Tboyspiders@gmail.com)

Illetve írhatnál arról milyen kütyükkel készülnek a képek. Persze egy bejegyzés formájában, ahogy időd engedi, objektívek, derítők, közgyűrűk stb... ezek érdekelnének. Elkezdett komolyabban érdekelni a fotózás, bár még csak az alapoknál tartok, viszont a képeid nagyon tetszenek és kiv vagyok milyen cuccal is sikerál összehozni őket.
Üdv: T-boy

Fince said...

Halihaw!

Nincs akadálya, viszont annyi frinc-franc van, amit lehet használni egy fotó elkészítésénél, hogy egyszerűen lehetetlen mindent bemutatni.

Annyit megígérek, hogy a képen látható eszközpark:) darabjait külön-külön bemutatom.

Egyébként ahány kép annyiféle séma szerint állítom össze a cuccost, szóval ezt nem nevezném standard felszerelésnek, ez is csak egy lehetőség a sok közül, mellyel talán sikerül elkerülni azt, hogy az összes fotóm egy kaptafára készüljön.

T-boy said...

Sziasztok!

""sikerül elkerülni azt, hogy az összes fotóm egy kaptafára készüljön.""

Pont ez az ami nagyon tetszik a képeidben! Szinte ugyanazon a terpasztalon készül mind, csak a pók más, viszont a képeken mintha lenne 100 db asztal. Figyelem hogy variálsz a fényviszonyokkal, beállításokkal, stb... ezért lenne jó egy amolyan komolyabb "Fincés" fotós bejegyzés.
Üdv: T-boy