Monday, February 02, 2009

Arkys pároztatás első rész

Bár istenigazából rendkívül sok vicces "álpornófilm"cím jutott eszembe ("Palpal intruder 3" "Horned spiders are horny" stb. de inkább most erről levettem a tréfarépát. Összetettem a hímet és nőstényt. Lássuk mi lett?









3 comments:

Anonymous said...

Igazán gyönyörűek, gratula.
Mondanom sem kell, hogy sok sikert a pároztatás eredményességéhez.
Mostanában egyre jobban foglalkoztatnak az egzotikus pókok, azon belül is a Gasteracantha-k szépsége fogott meg. Róluk tudtok mondani valami érdekeset?

Peter said...

Hallo Siler,
Az lenne a kérdésem a "násszal" kapcsolatban hogy mennyire tehető az inkubácios idő amikor is kiderül hogy sikeres volt-e a "találka"?
Ü
Peter

Szűts Tamás said...

Hali, köszi.
Sajnos a hím azóta eldobta a kanalat, párzás nélkül. A nőstény azóta rendet tett a drozik között (50 után nem számoltam) és rendesen felhízott, lehet, hogy már megvolt neki a dolog...persze az is lehet hogy most lett annyira kondiban hogy egy párzás bevállalna...
Marad a Ferreros dobozkában most kapott csepp vizet is szal mostmár csak rajta mulik.

Most futott be Raptor HSZ-e. Lásd fennt. Inkubációs idő passz, ugye ott most van nemsokára ősz, vagyisha lesz kokon akkor az hamarosan... kikelés meg a nyár végére várható, ha lesz.
Valószínű ha még 3 hétig él a telet letudja majd a repülőn...

A Gasterocanthák felbukkannak időről időre a hobbiban. Vsz soha nem maradnak meg tartósan (vagyis vadbefogásúak), mert a kizárólag nőstényeket hoznak be (a hímek nagyon picik, spacialisták is szinte csak a nőstény hálójában vagy véletlen fognak), és azokat is még juvenilisként (vagyis esély sincs egy véletlen terhes nőstényre). Élettartam valahol 1-2 év között. Tipikusan a hulyen tartható állatok koze tartozik.
Ha elég nagy helyen tartod hogy szep haloja legyen elveszik amugy meg olyan osszevisszát.
Mellékzönge. A multheten fotóztam a Nephilákat az állatkertben, volt frissen vedlett nősti meg hím is ami azért űdítő volt :D
Biobox, 1 ág oszt doszt.
Szerintem jpgben szebb és jobb...
Semmi olyat nem mutat amit mondjuk egy itthoni, kertben összeszedhető Singa, Araniella vagy neagyúristen Zygiella nem tud...
Amúgy pántrópikus, 30-40 fajt irtak le 600nak